Koulutukset

LinkedIn myynnin työkaluna

Onko yrityksellänne jo oma LinkedIn-sivu?

Hieno juttu, jos näin on! Valitettavasti se ei kuitenkaan yksin tuo teille riittävää näkyvyyttä. Miksi?

Totuus on, että ihmisiä kiinnostaa enemmän ihmisten kuin kasvottomien yritysten tuottama sisältö. Enkä tarkoita nyt pelkästään kissa- tai lapsivideoita tai muuta paljon tykkäyksiä keräävää, mutta liiketoiminnan kannalta hyödytöntä viihdettä. Vaan myös ihmisten jakama asiasisältö saa enemmän huomiota, kun yritysten samanlainen sisältö.

Siksi pelkkä yrityssivu ei riitä. Ottamalla henkilöstösi mukaan yrityksenne viestintään, saavutat enemmän näkyvyyttä ja teet yrityksestäsi houkuttelevamman myös uusille työntekijöille.

Ottakaa nyt porukalla LinkedIn haltuun ja oikeasti osaksi tiiminne myyntityötä. Voitte saada tuloksia uhraamatta siihen tunteja työ- tai vapaa-aikaa päivässä, kunhan vain tiedätte miten LinkedIn toimii ja mitä kannattaa postata! Mikään ei tietenkään tapahdu hetkessä, mutta “LinkedIn myynnin työkaluna” -koulutuksen avulla pääset heti alkuun.

Jokainen koulutus räätälöidään yrityskohtaisesti lähtötasonne mukaan ja sisältää analyysin yrityssivuistanne ja tiiminne jäsenten LinkedIn käytöstä. Saatte myös juuri teille räätälöityjä vinkkejä mm. LinkedIn-postausten aiheista. Koulutuksen jälkeen lähetän teille videotallenteen koulutuksesta omaan käyttöönne.

Ota yhteyttä, niin sorvataan juuri sinun yrityksellesi ja tiimillesi sopiva koulutussisältö (joka toteutetaan tällä hetkellä luonnollisesti etänä esim. Teamsissa)!

Kysymyksiä ja vastauksia koulutuksesta

Yrityksessäni on kokeneita myyjiä, jotka ovat tehneet myyntityötä jo pitkään. Onko koulutuksessa meille mitään uutta?

Koulutuksessa ei käydä läpi myyntitekniikkaa, vasta-argumentointia eikä muitakaan psykologisia keinoja, joilla vakuutat asiakkaasi puhelimessa tai hänen pöytänsä takana. Näitä opetetaan lukuisilla muilla myyntikursseilla. Tämän koulutuksen tarkoitus on esitellä menetelmä, joka antaa uusia ja erilaisia keinoja saada lisää myyntiä ja parantaa tulosta. Keinoja, joita kilpailijasi ei vielä hoksaa hyödyntää.


Mikä on kouluttajan asiantuntemus aiheesta?

Minulla on yli 20 vuoden kokemus tekniikan myynnistä. Tunnen hyvin nykyisen tavan tehdä myyntityötä sekä sen rajoitukset. Yrittäjänä olen opiskellut aktiivisesti miten nykyaikaista myyntiä ja markkinointia tehdään, myös muilla kuin tekniikan aloilla.

Kenelle koulutuksesta on hyötyä?

Koulutuksesta hyötyvät mm. tekniikan myyntihenkilöt, tuotepäälliköt, tekniset asiantuntijat sekä yrittäjät. Jos myyntityössänne tarvitaan asiantuntemusta tuotteista/palveluista/asiakkaista, tämä koulutus on hyödyllinen juuri sinun yrityksellesi.

Kenelle koulutus ei sovi?

Jos yrityksessänne myyjän tehtävänä on juosta pää märkänä asiakkaalta toiselle, eivätkä he pysty itse vaikuttamaan lainkaan työnsä sisältöön tai ajankäyttöönsä ja haluatte pitää tämän tyylin, ette hyödy tästä koulutuksesta.

Jos tarvitsette lisää myyntiä nyt heti, mielellään eilen, minulta et valitettavasti saa taikakeinoa siihen. Lähtötilanteestanne riippuen voitte saada tuloksia nopeastikin mutta takeita siihen en voi antaa. Tekniikan myynti ei valitettavasti ole pikamatka, vaan kestävyyslaji.

Haluan lisätietoja koulutuksesta

Täytä oheinen lomake tai laita kysely sähköpostilla salla.hakkinen@vicion.fi

Tämä sivusto käyttää evästeitä

Tämä sivusto käyttää evästeitä