Yrityskohtaiset koulutukset

Koulutuksen sisältö

Tekniikan myynti 2.0 on yrityksesi tarpeisiin räätälöitävä koulutuskokonaisuus, jonka tarkoituksena on antaa yrityksellesi epäreilu kilpailuetu muuttuvassa toimintaympäristössä. Koulutus voidaan toteuttaa lähi- tai etäkoulutuksena tai niiden yhdistelmänä.

Koulutuksessa käsitellään modernia tapaa tehdä tekniikan myyntiä. Sen avulla voidaan saavuttaa parempia tuloksia vähemmällä työllä. Tarkka koulutussisältö ja -laajuus suunnitellaan yrityksenne lähtötilanteen ja tavoitteiden perusteella mutta se sisältää aina runsaasti myös käytännön harjoittelua.

Hyvä luento voi tarjota inspiraation. Muutoksen alkuun saaminen ja uusien toimintapojen juurruttaminen osaksi päivittäistä työtä vaatii kuitenkin aikaa ja panostusta. Siksi kuljen mukananne ja patistan eteenpäin tarvittaessa.

Koulutuksessa etsimme yhdessä vastaukset mm. seuraaviin tekniikan myynnin haasteisiin:

  • Miten saat lisää myyntiä kestävällä tavalla?
  • Miten monistat myyjiesi asiantuntemuksen palvelemaan useampia asiakkaita?
  • Miten suunnittelet ja toteutat tuloksellista markkinointia?
  • Miten erotut kilpailijoistasi?

Kysymyksiä ja vastauksia koulutuksesta

Yrityksessäni on kokeneita myyjiä, jotka ovat tehneet myyntityötä jo pitkään. Onko koulutuksessa meille mitään uutta?

Koulutuksessa ei käydä läpi myyntitekniikkaa, vasta-argumentointia eikä muitakaan psykologisia keinoja, joilla vakuutat asiakkaasi puhelimessa tai hänen pöytänsä takana. Näitä opetetaan lukuisilla muilla myyntikursseilla. Tämän koulutuksen tarkoitus on esitellä menetelmä, joka antaa uusia ja erilaisia keinoja saada lisää myyntiä ja parantaa tulosta. Keinoja, joita kilpailijasi ei vielä hoksaa hyödyntää.


Mikä on kouluttajan asiantuntemus aiheesta?

Minulla on yli 20 vuoden kokemus tekniikan myynnistä. Tunnen hyvin nykyisen tavan tehdä myyntityötä sekä sen rajoitukset. Yrittäjänä olen opiskellut aktiivisesti miten nykyaikaista myyntiä ja markkinointia tehdään, myös muilla kuin tekniikan aloilla.

Kenelle koulutuksesta on hyötyä?

Koulutuksesta hyötyvät mm. tekniikan myyntihenkilöt, tuotepäälliköt, tekniset asiantuntijat sekä yrittäjät. Jos myyntityössänne tarvitaan asiantuntemusta tuotteista/palveluista/asiakkaista, tämä koulutus on hyödyllinen juuri sinun yrityksellesi.

Kenelle koulutus ei sovi?

Jos yrityksessänne myyjän tehtävänä on juosta pää märkänä asiakkaalta toiselle, eivätkä he pysty itse vaikuttamaan lainkaan työnsä sisältöön tai ajankäyttöönsä ja haluatte pitää tämän tyylin, ette hyödy tästä koulutuksesta.

Jos tarvitsette lisää myyntiä nyt heti, mielellään eilen, minulta et valitettavasti saa taikakeinoa siihen. Lähtötilanteestanne riippuen voitte saada tuloksia nopeastikin mutta takeita siihen en voi antaa. Tekniikan myynti ei valitettavasti ole pikamatka, vaan kestävyyslaji.

Haluan lisätietoja koulutuksesta

Täytä oheinen lomake tai laita kysely sähköpostilla salla.hakkinen@vicion.fi

Tämä sivusto käyttää evästeitä

Tämä sivusto käyttää evästeitä