markkinointisuunnitelma

Suunnittele edes vähän markkinointiasi

Markkinoinnin vuosisuunnittelu ei ole vaikeaa eikä sen tarvitse viedä paljon aikaa.

Alkuun pääset kätevästi kalenterin tai vuosikellon avulla. Merkitse ensin messut, asiakastilaisuudet ym. tapahtumat, joiden ajankohta on jo tiedossa. Mieti sitten muut tapahtumat, joita aiot järjestää ja sijoita ne suunnilleen oikeisiin ajankohtiin.

Seuraavaksi voit suunnitella kalenterissa jo oleviin tapahtumiin liittyviä toimenpiteitä ja niiden ajoitusta: Lähetät ehkä messukutsuja tai teet ainakin nettisivuille ja someen uutisen ennen messuja. Asiakastilaisuuksiin taas pitää tehdä tilavarukset ja lähettää kutsut hyvissä ajoin. Tapahtuman jälkeen haluat ehkä julkaista messukuvia ja lähettää kiitoskirjeen osastollanne vierailleille. Kun merkitset nämä kaikki ylös, ne pysyvät muistissa ja tulevat varmemmin hoidetuksi ajallaan.

Kannattaa pohtia myös asiakkaidesi ostosykliä. Ostetaanko esimerkiksi ennen kesälomia tyypillisesti varaosia varastoon? Entä vuoden lopussa, ostetaanko silloin jotain tietyn tyyppistä tavaraa? Mieti valmiiksi kampanjat sopivista tuotteista.

Ethän spämmää?

Jos lähetät asiakaskirjeitä, niiden ajoitus kannattaa sovittaa yhteen messu- ja tapahtumakalenterin kanssa. Asiakkaat eivät halua saada sinulta jatkuvasti jos jonkinlaista viestiä, joten on parempi lähettää niitä silloin, kun sinulla on oikeasti jotain mielenkiintoista kerrottavaa. Esimerkiksi LinkedInissä voit kyllä julkaista juttuja useammin.

Muistathan päivittää suunnitelmaasi myös kesken vuotta tarpeen mukaan ja seurata sen toteutumista. Parasta suunnitelmassa on, että kun se on kerran tehty, sinulla on olemassa hyvä pohja seuraavan vuoden suunnitelmaksi!