tekniikan markkinointi

Miksei asiakas osta laatua?

Monet tekniikan alan yritykset haluavat profiloitua laatutuotteiden valmistajina / toimittajina. Harva kuitenkaan pääsee myymään täysin ainutlaatuista tekniikkaa, joten asiakkailla on mahdollisuus kilpailuttaa toimittajansa. Joissakin asiakasryhmissä (esim. julkiset palvelut) kilpailuttaminen on jopa pakollista ja kriteereistä tärkeimmäksi ole yleensä määritelty hinta. Hintahaitarin kalliimmassa päässä olevat yritykset usein tuskailevatkin, kun asiakkaat valitsevat edullisempia tuotteita laadukkaiden merkkien sijasta.

Miten saada asiakas vakuuttuneeksi siitä, että laatuun kannattaa panostaa? Sitä sanotaan myynniksi. Myyntityön tehokkuus ei kuitenkaan (valitettavasti tai onneksi) ole ainoa asiakkaaseen vaikuttava asia.

Jos asiakkaalla ei ole aiempaa kokemusta kyseisestä tuotteesta, laatumielikuva syntyy paitsi tuotteen teknisistä ominaisuuksista, myös myyvän yrityksen toiminnasta kokonaisuutena. Vaikka tuotteet olisivat saksalaisten insinöörien omin käsin kokoamia, asiakas ei osta ainoastaan teknistä tuotetta vaan samalla myös mielikuvan siitä, mitä hän tuotteen mukana tulee saamaan (tuotteen kestävyys, huollettavuus, laitetoimittajan asiantuntemus ja tuki jne.).

Näytätkö itse esimerkkiä?

Miten laatutuotteita myyvät yritykset sitten itse toimivat? Valitettavan usein juuri samalla tavalla kuin parjaamansa asiakkaatkin eli hankkivat tarvitsemansa tuotteet ja palvelut mahdollisimman halvalla.

Jos yrityksen esitteet tai jopa nettisivut näyttävät siltä, että ne on vedetty Google Translatorin läpi ja tarjoukset ovat täynnä kirjoitusvirheitä, vakuuttaako se asiakkaat heidän tuotteidensa ylivertaisesta laadusta?

Jos yrityslahjoiksi hankitaan 50 sentin krääsää Kiinasta, antaako päivän käytön jälkeen hajoava kuulakärkikynä tai avaimenperä luotettavan kuvan yrityksen toiminnasta?

Elä niin kuin opetat. Asiakas huomaa kyllä, jos et.

Vicion auttaa viemään tekniikan myyntisi seuraavalle tasolle! Tutustu tarkemmin palveluihini tekniikan myyntiyrityksille!

Share on linkedin
Jaa artikkeli LinkedIissä

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Tekniikan markkinointi

Osta aikaa

Avun pyytäminen markkinointiin tuntuu olevan monille tekniikan myyjille (tai heidän esimiehilleen) vähintäänkin hankalaa. Johtunee siitä, että lähes jokainen myyjä pystyy itsekin tekemään edes jonkinlaisen esitteen

Lue artikkeli
powerpoint

Mikä on kuntosalisi organisaatiokaavio?

Tiedätkö milloin lähimarkettisi on perustettu? Entä kuinka suuri käyttämäsi parturi-kampaamon liikevaihto oli viime vuonna? Mikä on kuntosalisi organisaatiokaavio? Ketä kiinnostaa? Ei ketään kuluttaja-asiakkaita kiinnostakaan. Kuluttajana

Lue artikkeli
markkinointi

Asiakkaasi valehtelee

Asiakkaiden pienet valkoiset valheet ovat myyjille tuttuja. Ne johtunevat yleensä siitä, ettei asiakas halua pahoittaa myyjän mieltä tai sitten hän haluaa vain väistää hankalat jatkokysymykset vierittämällä vastuun jollekin toiselle.

Lue artikkeli

Tilaa blogi

Haluaisitko lukea uuden kirjoitukseni tuoreeltaan?
Antamalla sähköpostiosoitteesi saat ilmoituksen uudesta blogiartikkelista suoraan sähköpostiisi, kun se on julkaistu!

Huom! Blogin ja uutiskirjeen tilaukset ovat erilliset. Jos haluat tilata myös uutiskirjeen, voit tehdä sen täällä.

Tämä sivusto käyttää evästeitä

Tämä sivusto käyttää evästeitä